Weingut Muenzenrieder 2 fles wijngeschenk selectie wit en rood Oostenrijkse toppers

€ 39,95
excl. btw, excl. levering
Levertijd: 7 dag(en)

Beschrijving

Weingut Muenzenrieder prachtig 2 fles wijngeschenk uit Oostenrijk

Dit luxe wijngeschenk met een prachtige selectie witte en rode wijn van het Oostenrijkse wijnhuis Muenzenrieder is een hemels geschenk voor wijnliefhebbers. Weingut Muenzenrieder is gelegen in Burgenland, een wijnregio vlakbij de grens met Hongarije. Wijnmaker Johannes Muenzenrieder staat erom bekend de koning te zijn van de Blauer Zweigelt druiven, door zijn eigentijdse en bijzondere manier van wijn maken en houtrijpingstechnieken.


Dit wijnpakket bestaat uit een selectie houtgerijpte wijnen in wit en rood.


Witte wijn: Muenzenrieder Chardonnay Reserve DAC Neusiedlersee

Deze top Chardonnay van Muenzenrieder wordt gemaakt van de Chardonnay druiven afkomstig uit de wijngaard Ried Neuburch waar de grond veelal bestaat uit schist en zwarte aarde, mineraalrijk en veel voedingsstoffen. Het druivensap fermenteert onder 20 graden in houten vaten. Dit zorgt ervoor dat de wijn dan al bijzondere aroma’s onttrekt van het hout. De wijn kenmerkt zich door delicate nuances van rokerige materie, brioche broodjes, vanille en tropische vruchten. Deze Chardonnay is sappig, toch elegant met een zoete kern van honing. De wijn heeft een goed bewaarpotentieel en kan worden vergeleken met topwijnen uit de Franse regio Bourgogne. De wijn is houtgerijpt voor 12 maanden op nieuw Frans eiken. Door de complexe structuur past deze wijn erg goed bij de Aziatische keuken.


Rode wijn: Muenzenrieder Zweigelt Reserve DAC Neusiedlersee

Een echte rode topwijn van Weingut Muenzenrieder uit Oostenrijk. Deze wijn heeft een zeer aantrekkelijk bouquet van verse kersen, rode bessen en nuances van pruimen en is gemaakt van Blauer Zweigelt druiven. Deze Zweigelt Reserve is zowel sappig als elegant en heeft een subtiele zoetheid, fijne zuurgraad en verkwikkende structuur met rijpe tannine. Door de houtrijping op kleine houtenvaten geeft het deze wijn tonen van vanille en tabak. Het geeft de wijn een prachtig bewaarpotentieel. De wijn is gerijpt voor 12 maanden op nieuw Frans eikenhout in combinatie met nieuwe smokey technieken. Heerlijk bij o.a. wildgerechten zoals hertenbiefstuk of ander rood vlees van de grill.


Specificaties:

  • Gemaakt van de druivensoort: De witte wijn van Chardonnay druiven en de rode van Blauer Zweigelt
  • Kleur wijn : 1 fles wit en 1 fles rood
  • Land van herkomst: Oostenrijk - Burgenland Neusiedlersee
  • Houtgerijpt : 12 maanden op nieuw Frans eiken
  • Verpakt in een luxe 2 vaks wijngeschenkverpakking


<< Terug naar alle wijnpakketten overzicht